– Tostatsløsning best for Midtøsten

– Tostatsløsning best for Midtøsten Les mer Lukk

Berlin (NTB-AP-DPA): En tostatsløsning med en fredelig palestinsk stat side om side med Israel framstår fortsatt som beste løsning på konflikten i Midtøsten. Det må være utgangspunktet for videre fr

Foto:  

Palestinernes president Mahmoud Abbas (til høyre) hilser på Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier. Steinmeier og statsminister Angela Merkel har drøftet situasjonen i Midtøsten med den palestinske lederen, som ba om at den vestlige boikotten av palestinernes selvstyre blir opphevet. Merkel sa at hun fortsatt går inn for en tostatsløsning i Midtøsten (Foto: Arnd Wiegmann, SCANPIX/REUTERS)

Den tyske forbundskansleren roste fredag palestinernes president Mahmoud Abbas for hans innsats i arbeidet for å løse konflikten med Israel. Abbas sa at han håper Tyskland som formannsland i EU vil bidra til opphevingen av den vestlige boikotten av palestinerne.

Han ba de vestlige land støtte den nye palestinske samlingsregjeringen. Palestinerne har vært rammet av økonomiske straffetiltak siden islamistbevegelsen Hamas vant valget i de palestinske områdene i januar i fjor.

Abbas møtte den tyske regjeringssjefen i Berlin fredag etter at han tidligere i uken hadde samtaler med Merkels britiske kollega Tony Blair i London. Merkel sa etter møtet med Abbas at hun fortsatt går inn for en tostatsløsning.

Hun oppfordret samtidig Abbas til å sørge for at den bortførte israelske soldaten Gilad Shalit blir løslatt, slik at partene i Midtøsten kan komme i gang med en større utveksling av fanger. Shalit ble kidnappet på Gazastripen i juni i fjor. (©NTB)