Symfoniorkester slått ut av influensa

Trondheim Symfoniorkester må for første gang i sin historie avlyse en konsert. Årsaken er at musikerne er slått ut av influensa.

Symfoniorkesteret som tidligere har spilt med Domingo (bildet) har avlyst for første gang. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Trondheim (NTB): Sykemeldingene fra influensarammede musikere strømmet inn til orkesteradministrasjonen fra tidlig mandag morgen. I løpet av morgentimene hadde 25-30 av orkesterets 78 musikere kastet inn håndkleet. Ved prøvestart klokken 10.00 mandag var det så glissent i rekkene at orkesteret måtte avlyse den planlagte konserten torsdag.

Avlysningen rammer blant annet urframføringen av et bestillingsverk, skrevet av den norske komponisten Henrik Hellstenius.

- Meget beklagelig, sier Trondheim Symfoniorkesters direktør Roar Leinan til Adresseavisen.

Influensaen har rammet også andre orkestre, noe som har ført til et allerede anstrengt vikarmarked. Prislappen for å hyre inn så mange vikarer som TSO trenger, ville fort ha kommet opp i drøyt 200.000 kroner. Det er uaktuelt.

- Terskelen for å avlyse konserter er meget høy. Musikere er som andre artister; de har det i blodet at «the show must go on» for enhver pris. Men denne gangen var influensaviruset for hissig og angrepet så bredt at vi måtte kansellere, beklager Leinan. (©NTB)