Undersøker nytt tunnel-ras

Vegvesenet undersøker hvorfor det gikk et steinras som sperret E18 ved innløpet til Høvågtunnelen vest for Lillesand mandag morgen.

En stor stein falt ut i veibanen utenfor Høgentunnelen på E18 i Høvåg i Aust-Agder mandag formiddag. Ingen personer kom til skade, men en lastebilsjåfør unngikk så vidt å få steinblokken i frontruten. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

En lastebil skal være påført store skader, men sjåføren slapp skadefri unna da et steinraset gikk. En stor stein skal ha rammet lastebilen, men sjåføren varslet selv politiet klokken 8.23, midt i morgenrushet.

Høvågtunnelen ligger på E18, som er hovedveiforbindelsen mellom Østlandet og Sørlandet med Rogaland.

- Nå venter jeg på en foreløpig rapport fra geotekniker og en av de byggansvarlige vi har på ulykkesstedet. Først da kan vi si noe nærmere om hvordan raset kunne skje, sier stedfortredende veidistriktssjef i Aust-Agder, Jens Gunnar Andersen, til NTB.

Også mannskaper fra entreprenøren som har ansvaret for drift og det løpende veivedlikeholdet på den aktuelle strekningen mellom Lillesand og Kristiansand, er på stedet, opplyser Andersen.

- Vi må vel si at vi har hatt hell i uhell. Det dreier seg om en sterkt trafikkert veistrekning midt i morgenrushet, så dette kunne gått mye verre, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Kristiansand politidistrikt til NTB. (©NTB)