Homofile fikk ikke delta på samlivskurs

Et kvinnelig samboerpar fikk ikke lov å delta på et samlivskurs i regi av Studentsamskipnaden Trondheim (SiT). Kun heterofile par hadde adgang på kurset.

Trondheim (NTB): - Jeg har problemer med å forstå dette. Det er ikke forskjell på oss og andre par, sier Solveig Marie Koen Solli (26) til Adresseavisen.

Hun har vært sammen med kjæresten Hege Næss (27) i halvannet år.

Onsdag denne uken avholdt SiT Råd og Nasjonalforeningen for folkehelse et samlivskurs der fire heterofile par deltok. Allerede i desember meldte Næss paret på samlivskurset. 15. desember fikk de en e-post fra SiT om at kurset var forbeholdt heterofile par.

- Vi er begge studenter og har betalt semesteravgift til samskipnaden. Det føles derfor vondt og urettferdig at vi ikke får bruke tilbudene deres, sier Solveig Marie Koen Solli.

Richard Lunden, leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Trøndelag, reagerer sterkt på saken.

- Et samliv er et samliv uansett om du er lesbisk eller heterofil. Med dette sender SiT ut veldig negative signaler, sier Lunden.

Prosjektleder Jenny Bremer i SiT Råd sier dette var et prøvekurs som ble arrangert for første gang.

- Vi inngikk et samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelse som kjører samlivskursene for oss. På grunn av tidligere erfaringer anbefalte de at kurset ble holdt separat for homofile og heterofile, sier Bremer, som er prosjektleder i SiT Råd til Adresseavisen. (©NTB)