Maktdemonstrasjon i Kina

Ola Vigen Hattestad vant NM-sprinten, men vraket i VM-troppen. Torsdag tok han revansj med seier i verdenscupsprinten i langrenn klassisk stil i Changchun.

Vigen Hattestad hadde sjansen til å gå seg inn i VM-troppen med et godt renn i Otepää etter VM, men grep den ikke.

I Changchun var det derimot ingen tvil. Han var han god hele veien og ble nummer tre i prologen.

De norske var i praktslag og tok storeslem med de fem første plassene på resultatlisten. Etter fotofinish tok Børre Næss 2.-plassen foran Tor Arne Hetland. Næss er heller ikke med i VM-troppen. Det er derimot Hetland, som tok sin tredje 3.-plass i sprint i verdenscupen denne sesongen. Hetland er en av favorittene til å ta VM-gullet i sprint i Sapporo.

Norge gjorde rent bord i Kina i dag. Ola Vigen Hattestad var raskest og vant foran fire andre nordmenn (Foto:: Tor Richardsen / SCANPIX)

Trond Iversen og Simen Østensen ble nummer fire og fem. Ingen av dem går sprint i VM.

Jens Arne Svartedal, Eldar Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset skal alle gå VM-sprinten. Alle tre ble utslått i kvartfinalen torsdag.

Svenske Petter Myhlbäck var det eneste ikke-norske innslaget i finalen i Kina. Han endte nummer seks og sist.

Bronse til Solli

Guro Strøm Solli var den eneste norske jenta som stilte til start i Kina. Drevja-løperen ble nummer to bak Sjapovalova i prologen og gikk fort gjennom hele dagen. Guro Strøm Solli har ikke hatt noen god sesong, og 9.-plassen i sprinten i Düsseldorf i oktober var hennes beste resultat i verdenscupen før pallplassen i Kina.

Strøm Solli ble ikke tatt ut i VM-troppen, og hun må vente til etter verdensmesterskapet i Sapporo før hun får måle seg mot de beste i verden. Flere av de antatt beste sprinterne stilte ikke under torsdagens konkurranse.

Russland tok dobbeltseier i Kina. Natalia Matvejeva tok 2.-plassen bak Sjapovalova.