Blinker du for å varsle fartskontroll - da tar politiet deg

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politiet raser mot disse bilistene
Fem bilister bøtelagt for å ha advart om kontroller.

Ved flere anledninger har politiet merket seg at bilister som nærmer seg kontroller har holdt veldig lav fart. I en Facebook-post karakteriserer de farten som unormalt lav. Det fikk politiet til å følge et spor.

Da de tidligere i uken hadde kontroll i Bærum ble en sivil patrulje satt til å observere trafikken i motgående kjøreretning. Og det viste seg at flere av bilene varslet medtrafikantene som kom mot dem at det var en trafikkontroll lenger framme ved å blinke med lysene.

– Vi stoppet fem bilister som blinket med lysene og tilbød forenklet forelegg for ulovlig lysbruk. Fire av dem godtok forlegg på 2600,-, mens en bilist ikke godtok. Vedkommende ble anmeldt, og saken sendes videre, sier Finn Erik Grønli ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt i Facebook-posten.

Kan være ruset

Å varsle om laserkontrollen var ikke forbeholdt de som satt bak rattet på en bil.

– Vi så også en syklist vifte med armen trolig for å varsle bilistene.
Grønli sier at det er uheldig at trafikantene varsler. Fordi den som velger å blinke med lysene ikke vet noe om tilstanden til føreren som kjører bilen de møter.
– Du vet aldri om du varsler en ruskjører, person uten førerkort, eller andre som ikke burde vært i trafikken. Vi er ikke på veien for å ta flest mulig, men å luke ut farlige trafikanter, sier Grønli