Derfor er det så viktig å sjekke dette nå

Your browser doesn't support HTML5 video.

Derfor er det så viktig å sjekke dette nå
Mange kjører rundt med feil lufttrykk.

Visste du at en personbil med en halv bar for lite lufttrykk i dekkene, vil bruke opptil fem prosent mer drivstoff?

Eller at dekkene blir skjevslitte hvis ikke dekktrykket er riktig?

Nå i disse dager, som sommerhjul monteres over hele landet, er det mange som er flinke til å sjekke / korrigere lufttrykket etter vinterlagringen. Heldigvis.

Der er fort gjort.

Sommerdekkene skal sitte på fram til oktober/november og lufttrykket bør sjekkes med jevne mellomrom. Akkurat der slurves det dessverre ganske mye.

Er du i tvil om hva som er riktig lufttrykk for din bil? Mange biler har et klistremerke i dørstolpen på førersiden, her finner du riktige tall. Noen biler har også plassert dette på baksiden av tanklokket.

Dessuten finner du det i bilens instruksjonsbok. Bensinstasjonene har også tabeller oppslått ved luftfyllerne. Så det å ikke vite riktig lufttrykk, er ingen unnskyldning ... Det tar heller ikke mange minuttene å kontrollere. Enten på bensinstasjonen, eller at du kjøper deg en dekktrykkmåler. Disse får du fra under en hundrelapp.

Les også:Slik kan du spare mye på nye sommerdekk

Reduser kostnader

Mange bileiere klager over høye bilkostnader. Ved å følge litt med på dekk og lufttrykk, kan du redusere både drivstoffutgiftene og utskiftingstakten på dekkene dine. De koster jo som kjent en god del.

I tillegg får du en sikrere bil med bedre kjøreegenskaper. Det kalles vinn – vinn!

Les også: Kjøpte nye dekk – men de var tre år gamle

Saken er først publisert på Broom.no