Norske studenter vant bildesignpris

Et lag fra Høgskolen i Østfold fikk pris for beste konseptbildesign i en konkurranse for lavutslippsbiler i London i helgen.

Konkurransen fikk riktignok ikke den beste starten da døren på konseptbilen Varg falt av under første forsøk i Shell Eco-maraton. Etter hvert klarte bilen likevel å gjennomføre 126 kjørte kilometer på én liter drivstoff, opplyser Norske Shell i en pressemelding.

11 studenter har lagt ned rundt 8.000 arbeidstimer på bilen, som går på bioetanol. Også for sju år siden gikk designprisen til Østfold.

– Vi hadde spesielt fokus på design i år, og denne prisen var hovedmålet vårt. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger og er kjempeglade for at designjuryen også likte arbeidet vårt, sier Fredrik Johannessen. I tillegg til å være en av designerne bak Varg, var han lagets sjåfør i konkurransen.

Rino Nilsen er overingeniør ved Høgskolen i Østfold og praktisk veileder for studentlaget. Han sier konkurransen er svært nyttig for dem som deltar.

– Ikke bare tar de med seg en pokal hjem. Prosjektet gjør at studentene får satt teori til praksis gjennom et tverrfaglig samarbeid.