Ubetalte årsavgifter for nesten 800 millioner kroner

RISIKERER AVSKILTING: Fortsatt har ikke 328.000 bileiere betalt årsavgiften for 2013. Først sender Tollvesenet ut purringer med høye gebyrer, men hvis fakturaen fortsatt ikke blir betalt, risikerer bileiere med utestående saldo å få bilen sin avskiltet. Arkivfoto: Erlend Aas (Scanpix) Les mer Lukk

Bileiere som fortsatt ikke har betalt årsavgiften skylder staten 795 millioner kroner.

I februar ble det sendt ut 3,6 millioner krav om årsavgift til kjøretøyeiere. Betalingsfristen var 20. mars, men fortsatt er det 328.000 krav som ennå ikke betalt.

I disse dager sender Tollvesenet ut purringer til de som ikke har betalt eller har betalt den for sent. I alt utgjør dette 795 millioner kroner.

Les også: SV vil ha ulik årsavgift i bygd og by

De flinkeste betalerne finner vi i Sogn og Fjordane, hvor syv prosent av årsavgiftkravene ikke er betalt. I den andre enden finner vi Finnmark, der 11,1 prosent får purring i posten.

Andelen av de utsendte kravene som blir purret på har gått ned fra 9,4 prosent i fjor til 9,2 prosent i år. Årsavgiften gir staten inntekter på 9,2 milliarder kroner i inntekter.

Er du en av dem som ennå ikke har betalt årsavgiften, eller har betalt for sent, må tilleggsavgiften betales. Fristen for å betale er 10. mai.

Les også: Høyere årsavgift om du leaser bil

Dersom årsavgiften eller tilleggsavgiften ikke er betalt innen fristen, kan Tollvesenet avskilte kjøretøyet.