Prøv blomster i maten
Your browser doesn't support HTML5 video.
Blomkarsen skal ha en pepperaktig smak som minner om karse ifølge ernaeringsportalen.no. Les mer Lukk
Folk i Japan, Thailand og Mexico har lenge brukt blomster i sine tradisjonelle retter. Men det å bruke blomster i matlagingen har fått en ny vår, etter at stjernekokker i Frankrike og Spania begynte å bruke det i salater og som dekorasjoner.
Se også: Kan småkryp erstatte lørdagsgodteriet?
Colombia er en av verdens største eksportører av blomster, med en årlig omsetning på én milliard dollar. Gründer Daniel Aristizabal forsøker nå å utvide markedet, og dyrker derfor spiselige, økologiske blomster han selger til hoteller og restauranter.
Stemorsblomsten smaker som salat ifølge ernaeringsportalen.no. Den er fin å bruke som kakepynt. Les mer Lukk
– Det finnes mellom 250 og 300 ulike spiselige blomster i verden, sier Aristizabal til AFP.
Les også:Verdens beste matbyer for turister
Alejandro Gutierrez er utdannet biolog og kokk , og jobber ved restauranten Salvo Patria i Bogota. Han sier det ikke bare er dekorative fordeler med å bruke blomster i maten.
– Det finnes en rekke vitaminer og mineraler i blomster, og det er derfor veldig intersant og verdifullt å bruke dem som et næringsrikt element, sier Gutierrez.
Det finnes flere spiselige blomster også i norske hager. Den kan være verdt å ta en sjekk når våren og sommeren banker på igjen. Kanskje
finner du blomster som kan sette en ekstra spiss på middagen?