Norske Stein (70) i havsnød alene på Atlanterhavet: – Var sikker på at dette var slutten

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dramatisk redningsaksjon for norske Stein (70) i Atlanterhavet Les mer Lukk

Stein Hoff var på vei alene over Atlanterhavet i robåt, da han etter 84 døgn på havet havnet i havsnød.

Stein Hoff er en erfaren eventyrer. Han har to ganger tidligere rodd over Atlanterhavet alene, men da han i vår skulle ro fra New York til England, gikk det veldig galt.

Havnet i storm

Etter 84 døgn på havet havnet han i en voldsom storm. Robåten kantret, gikk rundt flere ganger og ødela både ror og årer.

– Da jeg ble slengt rundt ble det større og større ødeleggelser. VHF-antenna røyk, roret ble skadet og etter hvert ble alle fire årene mine splintet, sier Hoff på satellitt-telefon til NTB.

Se også: Masten er for høy - men skipperen vet råd

Tok farvel

– Andre gang jeg ble liggende opp ned i mange minutter, tok jeg farvel med familien på kameraet. Jeg så først senere at det ikke var skrudd på, sier han.

Nordmannen måtte til slutt bite i det sure eplet og utløse nødpeilesenderen.

Ekspedisjonen var over.

Etter noen lange timer kom en oljetanker og plukket ham opp.

– De ville bare trekke meg over reilingen. Men jeg sa; stopp! Dette er fantastisk! Nå er jeg på trygg grunn. Jeg ble stående der noen sekunder og trykket dem alle i hånden, sier han om redningen.

Hoff er nå på vei til Canada der skipet vil slippe ham av. Derfra skal han ta fly til England, for å avslutte ekspedisjonen på den måten.

Les også: Piloter styrtet i havet med defelt redningsvest - overlevde

– Ikke skremt

Fremover blir det en mer rolig tilværelse på 70-åringen.

– Jeg er ikke skremt, men blir 71 år om noen dager. Jeg må nok innse at jeg ikke kan regne med å ha sånn styrke framover som jeg har nå. Nå må jeg prioritere familie, venner og andre ting, sier 70-åringen til NTB.

Les også: Slik er det ute på Nordsjøen i ekstremvær