Sluttet med gris – begynte med hjort
Jan Steinar Marken og kona Ragnhild Krogstie tjente så dårlig på gris at de begynte å tenke alternativt. Nå er de hjortebønder, med 71 hunndyr, som hver har kalver deler av året. I tillegg har de et par bukker, som skiftes annethvert år for å hindre innavl.<br/><br/>Hjorten beiter på frimark, og får ikke annet kraftfôr enn tilskudd av kobber. På senhøsten slakter Marken dem selv, ved å gå helt tett opptil og skyte hjorten i hodet. Ikke flere enn et par om gangen, for ikke å skape uro. <br/><br/>Deretter kjøres hjorten til slakteriet i nærheten og blir til ytre- og indrefilet, flatbiff og rundbiff, stek, entrecote, lårtunge, grytekjøtt, karbonader og pølser. – Det beste med å drive med hjort, er at dyrene har det godt, mener Marken. Tilhengerne av hjorteoppdrett mener næringen har et stort, uutnyttet potensial i Norge.
Relaterte videoer
Siste
0:46
Parlamentarisk møte fikk ubuden gjest: – Jeg beklager
0:33
Ørnens fangst gir tilskuerne hakeslepp – tar nettet med storm
1:32
Frekk pornokampanje får internett til å koke
0:42
Politibetjenten hylles for sitt møte med femåringen
0:40
Familie oppdaget skremmende innbruddstyv på sofaen
3:29
Familien ble evakuert og kom aldri tilbake – forlot hunden
0:40
Elgen holder på å drukne - hadde englevakt
0:58
Pytonslange nyter «festmåltid» – ser ikke hyenen
0:36
Politiet måtte rykke ut: Villsvin inntok gate i Berlin
1:03
Spektakulært syn tar turistene på senga: – Fantastisk
1:08
Her raser tårnene
1:18