–80 drept i to moskéangrep i Pakistan

Pakistanske soldater frakter her ut en såret person fra én av de to moskeene som ble angrepet fredag. Foto: AFP via Scanpix.
Pakistanske soldater frakter her ut en såret person fra én av de to moskeene som ble angrepet fredag. Foto: AFP via Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Pakistan er minst 80 mennesker drept i angrep mot to moskeer i byen Lahore, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SISTE: Nyhetsbyrået AFP melder om at minst 80 mennesker er drept i angrepet.

Tallet på døde har blitt oppjustert flere ganger fredag.

Visepolitimester Sajjad Bhutta opplyser at minst 70 mennesker ble drept i angrepene. I tillegg skal 78 personer være såret.

Moskeene var fulle av troende som hadde møtt fram til den ukentlig fredagsbønnen.

Ifølge lokalmyndighetene i byen hadde angriperne på seg selvmordsvester, og de brukte både håndvåpen og granater i angrepene.

Begge moskeene som er angrepet, tilhører Ahamdi-sekten, en minoritet som ifølge menneskerettsgrupper ofte blir utsatt for trusler og angrep i Lahore. Den ene moskeen ligger i det finere nabolaget Model Town, mens den andre ligger i det tett befolkede området Garhi Shahu.

– Terrorister har angrepet moskeene. De skyter og bruker granater. De har tatt folk til gissel inne i moskeen i Garhi Shahu, opplyser Muszhar Ahmen i det pakistanske sivilforsvaret.

Ifølge politimannen Haider Ashraf planlegger politiet å angripe den beleirede moskeen i et forsøk på å redde ut gislene.

Geo News melder at den pakistanske delen av Taliban, TTP, har sagt at gruppen står bak angrepet mot én av moskeene.

Saken oppdateres.