Odd fikk betalt for knallhard jobbing

Odd Grenland har fått på seg «arbeidsklærne» igjen. Lagmoralen og intensiteten var på topp da laget til tider valset rundt med Hønefoss og vant 1-0 i Skien søndag.

Den tidligere Viking-spilleren Jone Samuelsen ble matchvinner for hjemmelaget.

Kaptein Morten Fevang inspirerte Odd-mannskapet med sitt bunnsolide spill og fikk følge av formsterke Peter Kovacs og Samuelsen.

I første omgang var Hønefoss bare på sporadiske raids. Det var Odd Grenland som sto for målsjansene, seks i tallet.

Tidlig mål

Jone Samuelsen fikk uttelling etter bare fem minutters spill da Morten Fevang spilte fram Peter Kovacs, som headet til Samuelsen i god posisjon. Thomas Solvoll, som var god i Hønefoss-målet, var sjanseløs på Samuelsens skudd fra kort hold.

Etter hvilen fortsatte Odd Grenland med sin offensive og kraftfulle fotball. Kovacs kom igjen til flere gode avslutninger, men marginene var ikke på ungarerens side i søndagens kamp.

Hønefoss kom til en virkelig stor sjanse i sluttminuttene da Kenneth Di Vita Jensen skjøt i stolpen fra fin posisjon.

– Vi kunne tatt poeng og var nær ved en scoring da Jensen traff stolpen, men alt i alt var Odd det beste laget, spesielt i 1. omgang, oppsummerte Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til TV 2 Sport etter kampen.

Etterlyste scoringer

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med sitt mannskap, men hadde helst sett at flere gode muligheter endte med scoring.

– Vi spilte oss til sjanser, men effektiviteten var ikke særlig god, mente Fagermo.

– Skal vi bli blant de 7-8 beste i serien, må vi score flere mål på sjansene.

Fagermo berømmet Samuelsen for at han satte Hønefoss-forsvaret på en rekke prøver.

– Jone er løpssterk og i god form, sa Fagermo til TV 2 Sport.

Også Chukwuma «Bentley» Akabueze viste ved noen anledninger at med litt «flyt», kommer også scoringene. Etter 64 minutter ble han spilt fri, men Hønefoss-keeper Solvoll var på alerten og reddet mesterlig.

Håvard Storbæk var også alene igjennom helt på tampen av oppgjøret. Det ble også resultatløst. (©NTB)