Festspill av Vålerenga

Freddy dos Santos feirer sin scoring sammen lagkameratene i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevaal stadion søndag. Foto: Scanpix.

Hjemmesterke Vålerenga fikk lett spill mot bortesvake Haugesund. Sifrene ble overlegne 5-2 etter scoringer av Moa, Mohammed Fellah, Morten Berre, Freddy dos Santos og André Muri.

Tre av målene i sommervarmen på Ullevaal kom etter presise cornere fra Kristofer Hæstad-erstatter Bojan Zajic.

Dermed er Oslo-laget ubeseiret på eget gress etter vårsesongen, kun bortekampen mot LSK 4. juli gjenstår før serien snur. Fem seirer, to uavgjorte og 18-4 er en imponerende Ullevaal-statistikk for det laget som nok i sine beste øyeblikk har vært norsk fotballs mest underholdende i 2010-sesongen så langt.

Med en dresskledd Martin Andresen på sidelinjen, og spillere som Moa og Mohammed Fellah på banen, har Vålerenga-spillet gledet flere enn Klanen. Stor bevegelse, fin struktur og spennende enkeltspillere preger årets lekne VIF-utgave.

Moa

Søndag åpnet Moa scoringene, hans sjuende seriemål i år, etter et hardt og presist innlegg fra Harmeet Singh. Åtte minutter senere var Moa servitør og Fellah målscorer med et hardt venstrebeinsskudd i Per Morten Kristiansens høyre hjørne. Fellah hadde ellers to i målstengene i en førsteomgang der Morten Berre med hodet ordnet 3-0 etter corner fra Bojan Zajic. Der og da var kampen mer enn avgjort. Martin Andresen viste tommel opp, men var likevel en aning kritisk til forsvarsspillet i 1. omgang.

– Fint spill, men vi manglet litt nøyaktighet og slapp Haugesund for lett til på stillingen 2-0, sa Vålerenga-treneren, som kunne glede seg over nok en Vålerenga-scoring etter seks spilte minutter av 2. omgang: Bojan Zajic la en ny corner, og sideback Freddy dos Santos ordnet sitt mål nummer to i år.

Rufsete

Haugesund reduserte ved Eirik Mæland på noe som lignet et billig straffespark, før kaptein André Muri ordnet 5-1 etter enda en Zajic-corner. Men litt rufsete forsvarsspill, som i perioder før pause, ga bortelaget en ny mulighet til å redusere: Og Jakob Sørensen gjorde ingen feil, dermed scoret faktisk Haugesund like mange mål som de seks andre bortelagene som har gjestet Ullevaal har gjort til sammen.

Det ergret trener Martin Andresen, men det var som sagt veldig mye å glede seg over sett med Vålerenga-øyne. Laget fremstår som en klar og underholdende medaljekandidat før VM-pausen og 16 gjenstående serierunder. (©NTB)