Frp får skryt - avviser endring

Frp og Siv Jensen høster skryt for at de ikke vil kutte i avgiftene på alkohol. Foto: Scanpix
Frp og Siv Jensen høster skryt for at de ikke vil kutte i avgiftene på alkohol. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFremskrittspartiet vil ikke lenger kutte i alkoholavgiftene. Det utløser ros fra avholdsbevegelsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp har i det stille revolusjonert sin avgiftspolitikk på alkohol. I sitt alternative statsbudsjett for 2010 foreslår de for første gang i historien ingen endringer i alkoholavgiften. Avholdsbevegelsen er begeistret, skriver Vårt Land.

– Dette er kjempepositivt. Partiet la tidligere i år fram en rushandlingsplan som viste at de virkelig er opptatt av å gjøre en jobb for de rusavhengige. Når de i tillegg ikke lenger går inn for å redusere alkoholavgiftene viser det at Frp er blitt et parti vi kan ta på alvor, sier generalsekretær Anne-Kristin Kolstad i Actis, Rusfeltets samarbeidsorgan, til avisen.

Små skritt

Frp har tatt små skritt i sine kutt i alkoholavgiftene de siste årene. I sitt alternative statsbudsjett for 2005 foreslo partiet et kutt på 2,08 milliarder kroner. Året etter foreslo de kutt på 1,25 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2007 foreslo partiet å redusere alkoholavgiftene med totalt 910 millioner kroner. I 2008 og 2009 foreslo de en reduksjon på henholdsvis 650 og 850 millioner kroner. Til neste år foreslår partiet avgifter på dagens nivå.

Avviser endring

Avgiftspolitisk talsperson i Frp, Kenneth Svendsen, bekrefter at det har skjedd endringer i budsjettpolitikken de siste årene, men avviser at partiet nå er lik de andre i alkoholpolitikken.

– Det er ikke noe dramatisk som har skjedd, annet enn at vi har hatt en finanskrise. Derfor har vi valgt å justere avgiftene på en annen måte enn tidligere. Nå retter vi skatte- og avgiftslette mot bedriftene, for å beholde arbeidsplassene. Når situasjonen normaliserer seg vil vi nok prioritere kutt i alkoholavgifter igjen, sier Svendsen. (©NTB)