Tony Blair slått til ridder

Dronning Elizabeth benyttet fjorårets siste dag til å slå tidligere statsminister Tony Blair og hertuginne Camilla til riddere av Hosebåndsordenen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dronning Elizabeth benyttet fjorårets siste dag til å slå tidligere statsminister Tony Blair og hertuginne Camilla til riddere av Hosebåndsordenen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair ble nyttårsaften utnevnt til ridder av dronning Elizabeth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronningen slo Blair til ridder av Storbritannias fornemste ridderorden, Hosebåndsordenen.

I 2005 utnevnte hun tidligere statsminister John Major til ridder av den samme ordenen.

68 år gamle Blair slo Major i valget i 1997 og tilbrakte ti år i statsministerembetet. I løpet av disse årene bidro han til å sikre fred i Nord-Irland, og han sto for en omfattende utvidelse av homofiles rettigheter i Storbritannia. Samtidig ble han utskjelt for landets støtte til den USA-ledede krigen i Irak i 2003.

– Det er en enestående ære å bli utnevnt til ridder av Hosebåndsordenen, og jeg er dypt takknemlig overfor Hennes majestet, sa Blair fredag.

Dronningen utnevnte også sin svigerdatter, hertuginne Camilla, til ridder av Hosebåndsordenen fredag.

I 2001 ble Kong Harald medlem av ordenen, som ble grunnlagt av den engelske kongen Edward III i 1348. Den britiske monarken er ordenens overhode og Hosebåndsordenen består til enhver tid av bare 25 riddere.