Justisministeren overtar videre granskingen av Narkotikapolitiforeningen

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier at tillit til habiliteten til å sette ned dette utvalget er sentralt.
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier at tillit til habiliteten til å sette ned dette utvalget er sentralt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet setter umiddelbart i gang granskingen av aktiviteten til den omstridte Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) som er oversendt fra politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et utvalg med mandat som skal å se på rolleforståelse mellom politiet og Norsk Narkotikapolitiforening, settes ned umiddelbart.

– Det skal ikke herske tvil om at politiansatte kun utøver politimyndighet i kraft av sin stilling i politiet, og ikke som medlemmer i en frivillig organisasjon som NNPF. Det skal settes ned et utvalg som skal gjennomgå om det kan ha oppstått slik tvil, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Bestemmelsen kom etter at politidirektøren tirsdag ba Justisdepartementet om å overta arbeidet med å gjennomgå politiets forhold til foreningen.

Justisministeren bekrefter at tillit til habiliteten til å sette ned dette utvalget er sentralt.

Norsk Narkotikapolitiforening har rundt 3.600 medlemmer, som i hovedsak består av politiansatte. Foreningen har vært kritisk til regjeringens forslag om avkriminalisering av narkotika til eget bruk.