Over 100 innbragt

Rundt 100 personer er anholdt etter bråket i Oslo sentrum lørdag.Foto: Scanpix.
Rundt 100 personer er anholdt etter bråket i Oslo sentrum lørdag.Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEtter at politiet fikk kontroll over demonstrantene ved den israelske ambassaden i Oslo lørdag ettermiddag, ble det opptøyer seg i sentrum. Pøbler knuste butikkvinduer og skjøt raketter mot politihester.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved 17.30-tiden lørdag hadde politiet fått kontroll på demonstrantene utenfor Israels ambassade i Parkveien bak Slottet i Oslo. Men mange av deltakerne tok deretter turen til andre steder i byen for å fortsette demonstrasjonen der, blant annet Jernbanetorget og Egertorget.

Raserte butikker

Flere sluttet seg til demonstrantenes rekker etter hvert. Anført av trommevirvel dannet det seg en svær prosesjon ved Youngstorget som så fortsatte til Stortinget i 18-tiden.

I disse nye demonstrasjonene var det mange uroelementer som benyttet anledningen til å gjøre skadeverk på butikker og bygninger i sentrum. NTB observerte flere knuste butikkvinduer, og i tillegg ble politi til hest beskutt med fyrverkeribomber. Det ble også skutt raketter inn i lokalene til frimurerlosjen.

Spesielt McDonald’s-restauranter har blitt utsatt for pøblenes vrede. Politiet opplyser til VG Nett lørdag kveld at flere restauranter har måttet stenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 100 arrestert

Rundt 100 mennesker ble pågrepet for ordensforstyrrelser og brakt inn etter demonstrasjonen utenfor Israels ambassade i Oslo, opplyser politiet i en pressemelding.

For å få kontroll utenfor ambassaden lørdag formiddag tok politiet i bruk tåregass som ble sprøytet inn i mengden. Deretter ble demonstrantene omringet og det ble krevd at de forlot området umiddelbart. Etter hvert var det bare en «hard kjerne» av demonstrantene igjen i området mellom politibilene.

– Vi laget en sluse for å få kontroll over demonstrantene. Så førte vi dem gjennom, opplyser en polititjenestemann på stedet til NTB.

– Noen tjenestemenn er skadd etter å ha blitt truffet av stein, men det er bare snakk om lettere skader, sier tjenestemannen.

Politiet har til nå registrert skader på to personer. (©NTB)


ABC Nyheter følger dagens demonstrasjon i Oslo direkte.