Jubilerer med spesialkonsert

Jubilerer med spesialkonsert
Jubilerer med spesialkonsert
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-bandet Echo & The Bunnymen feirer sitt 30-årsjubileum med å spille låtene fra 1984-klassikeren «Ocean Rain» i hjembyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens besetning teller originalmedlemmene Will Sergeant (f.v.) og Ian McCullochDagens besetning teller originalmedlemmene Will Sergeant (f.v.) og Ian McCulloch

Konserten forventes å bli en massiv opplevelse på Echo Arena i Liverpool torsdag 27. november. På den begivenhetsrike konserten vil Echo & The Bunnymen spille alle låtene fra «Ocean Rain» i kronologisk rekkefølge, akkompagnert av et lokalt symfoniorkester.

Spiller også nye låter

I settets andre del vil bandet ellers by på låter fra sitt kommende album, samt underholde hjemmepublikummet med klassiske låter fra resten av backkatalogen. Markeringen av bandets første 30 år skjer mer eller mindre på samme dato som bandet holdt sin debutkonsert. Også det i Liverpool, men da på den noe mindre klubbscenen Eric's.

Frontmann, låtskriver og vokalist Ian McCulloch forklarer til Music-News:
- På grunn av den overveldende responsen vi fikk da vi fremførte materialet fra «Ocean Rain» i utsolgte Royal Albert Hall i september, bestemte jeg meg for at vi skal ta showet med oss verden rundt - blant annet til New York, Los Angeles, Sao Paulo og Moskva. Og selvfølgelig må vi også spille dette i min hjemby - stedet jeg elsker og tross alt holder til i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En representant for konsertarrangøren SJM sier:
- Vi er henrykte over å få lov til å presentere Echo & The Bunnymen på sitt 30-årsjubileum i deres egen hjemby. Dette lover godt for flere show på en fantastisk ny arena i en by som bærer på en unik musikkarv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turbulente år

Echo & the Bunnymen har gitt ut ti studioalbum, det seneste, «Siberia», kom i 2005. Gruppen ble egentlig oppløst i 1988. Da trommeslageren Pete deFreitas ble drept i en motorsykkelulykke året etter så det mørkt ut for bandets videre eksistens. Etter at frontmann Ian McCulloch i stedet valgte å satset på sin egen solokarriere i noen år, gjenoppsto bandet med Noel Bruke bak mikrofonen i en kort periode. De ga ut albumet «Reverberation» i 1990, men helt uten at de tiltrakk seg nye fans eller opplevde noen form for ny suksess.

Jubilerer i hjembyen med storslått show på ny konsertarenaJubilerer i hjembyen med storslått show på ny konsertarena

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et par års samarbeid mellom McCulloch og gitarist Will Sergeant under navnet Electrafixion på midten av 90-tallet, bestemte de to opprinnelige originalmedlemmene av Echo & The Bunnymen å ta tilbake sitt gamle navn, og slapp omsider endelig en oppfølger i form av «Evergreen», som dukket opp i 1997.

Tilbake for fullt

Siden har bandet levd videre, dog aldri med tilsvarende suksess som de opplevde i sine glansdager på 80-tallet med sterke utgivelser som debuten «Crocodiles» (1980), «Heaven Up Here» (1981), «Porcupine» (1983) og nevnte «Ocean Rain» (1984) på CV-en. Og med sin foreløpig siste utgivelse «Siberia» på repertoaret har kaninmennene igjen vist muskler og fremstår i dag som et absolutt levedyktig og elegant band.

Liverpool, som også har fostret størrelser som The Beatles, The Teardrop Explodes og Gerry And The Pacemakers (for å nevne noen få), er for øvrig europeisk kulturhovedstad sammen med Stavanger i år.


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her