Boller til opera-sultne

Operasjefen fristet med boller. (Foto: Scanpix)
Operasjefen fristet med boller. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen var stor da den nye operaen i Bjørvika mandag formiddag åpnet dørene for billettsalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
70.000 solgt:
* Den Norske Opera & Ballett er navnet på den nye Operaen i Bjørvika, som åpner med gallaforestilling 12. april i Store sal. Salen har nær 1.400 sitteplasser.

* 70.000 billetter, en firedel av alle billettene som Operaen kan tilby i sesongen 2008/2009, er allerede solgt. Disse billettene er kjøpt av Operaens hovedsponsorer, samarbeidspartnere, abonnenter og større grupper.

* Inviterte gjester fra Det offisielle Norge med kongeparet i spissen vil okkupere de fleste plassene i Store sal under gallaforestillingen 12. april.

* 19. april åpner den ordinære sesongen 2008-2009 med Den Norske Operas Orkester, dirigert av Wagner-kjenneren Lorin Maazel. På programmet står «The Ring without Words» - et sammendrag på halvannen time av orkesterhøydepunkter fra Wagners «Ringen». (©NTB)

De første operaelskerne stilte seg i kø flere timer før den nye operaen i Bjørvika åpnet dørene for billettsalg mandag formiddag. Til stede var også operasjefen Bjørn Simensen. Han bød køen på varme kanelboller og kaffe.

- Pågangen har vært stor. Det stod om lag 40 stykker og ventet da vi åpnet, og siden har køen vært relativt stabil. Vi har også hatt stor pågang via telefon, samt at nettsidene har vært nede på grunn av overbelastning, sier informasjonskonsulent Lene Jacobsen til ABC Nyheter.

Den Norske Opera jobber nå på spreng for å få nettsidene opp og stå igjen, men understreker at det er fullt mulig å få kjøpt billetter via telefon.

Klassikere

Ikke uventet ser det ut til at det er de store klassikerene som vekker mest interesse hos publikum.

- Operafest, Porgy & Bess, ballettene Worlds Beyond og Nøtteknekkeren er blant de mest etterspurte forestillingene, sier informasjonskonsulent Maria Børja, som legger til at det foreløpig ikke foreligger konkrete tall for billettsalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksklusiv gallaforestilling

Ingen av dem som sto i kø mandag formiddag fikk kjøpe billetter til Operaens gallaforestilling 12. april. Denne kvelden vil spesielt inviterte gjester fra det offisielle Norge, med kongeparet, Stortingets presidentskap, statsminister og kulturminister i spissen, okkupere svært mange av de nesten 1.400 sitteplassene i Store sal.

200 alminnelige dødelige vil likevel få billett til gallaforestillingen etter loddtrekning. Operaen har fått henvendelse fra 5.000 operainteresserte som gjerne vil ha to billetter hver til gallaforestillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- De har mailet eller sendt postkort til Operaen og meldt sin interesse, forteller kommunikasjonssjef Liv-Beate Skavdahl ved Operaen til NTB.

Per Sundnes (i midten) var mandag med på å trekke heldige vinnere som får være publikum ved gallaforestillingen i den nye operaen i Bjørvika. (Foto:SCANPIX)Per Sundnes (i midten) var mandag med på å trekke heldige vinnere som får være publikum ved gallaforestillingen i den nye operaen i Bjørvika. (Foto:SCANPIX)

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Noen har bedt om å bli begunstiget fordi de har bursdag 12. april, andre skriver til oss at de fortjener en billett eller to fordi kjæresten har gjort det slutt, forteller informasjonssjef Sverre Gunnar Haga.

Grand-Prix møter opera

Med påpasselig blikk sørget han for at alt gikk riktig for seg da Nasjonalballettens danser, Eugenie Skilnand, Operaens sopran, Itziar Martinez, og NRK-medarbeider og Grand-Prix-general, Per Sundnes, besørget trekningen mandag formiddag. Gerd Østhus fra Oslo var den første som ble trukket ut.

Liv-Beate Skavdahl vil ennå ikke røpe detaljer om gallaforestillingen - verken om programmet eller hvilke utenlandske navn som står på gjestelista. Det blir pressekonferanse om gallaåpningen i midten av mars, men det ryktes at kongelige fra nabolandene vil være blant de inviterte og at stjerner fra store utenlandske scener kan bli å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsettelse

For noen uker siden ble det klart at Operaen måtte utsette den planlagte åpningsforestillingen Jorden rundt på 80 dager.

Utsettelsen skyldes først og fremst at personalet ikke har hatt nok tid til å få opplæring i det scenetekniske utstyret.

Maria Børja forteller at abonnenter som allerede hadde reservert billetter til Jorden Rundt på 80 dager, har fått tilbud om å overføre disse til forestillingen Operafest som erstatter det avlyste stykket. De fleste har takket ja til dette tilbudet.

(Kilde: NTB)


Les også:

Operaforestillingen blir utsatt
Avslappet operasjef Oslos nye samlingspunkt