Svensk TV-profil dømt for å ha overfalt 13-åring

<p>I dette bygget i Florida satt den tidligere TV-personligheten varetektsfengslet de første to ukene.</p>
I dette bygget i Florida satt den tidligere TV-personligheten varetektsfengslet de første to ukene. Foto: Politiet / Google

En tidligere svensk TV-profil ble dømt til 12 måneders betinget fengsel for å ha overfalt 13-åring i USA. Onsdag forlater han landet.

Den svenske mannen ble 5. januar pågrepet av politiet under en ferie i Florida, mistenkt for å ha befølt en 13 år gammel gutt i skrittet.

Svensken ble anklagd for å ha forgrepet seg mens gutten gjorde treningsøvelser i en park. Mannen, som tidligere har vært en profilert programleder, har hele tiden nektet skyld.

Nylig endret svensken forklaring og erkjente skyld for overfall, men ikke seksuelt overgrep som han var tiltalt for innledningsvis, skriver Expressen.

Utvist

Mandag ble mannen dømt til betinget fengsel for overfall.

– Han ble dømt til 12 måneders betinget fengsel. Han forventes å reise fra USA 24. april. Dommen innebærer at han ikke kan returnere til USA, skriver Paula McCahon ved påtalemyndigheten i Florida til Aftonbladet.

Dommen falt etter enighet mellom påtalemyndigheten og mannens forsvarer, skriver svenske medier.

Satt i husarrest

De først to ukene satt svensken varetektsfengslet i et fengsel, før han senere ble satt i husarrest på et hotellrom.

Grunnet mannens helsetilstand ble det lettet på de strenge restriksjonene slik at han i perioder fikk tillatelse til å forlate hotellrommet, skriver Expressen.

TV-profilen hadde imidlertid forbud mot å oppsøke lekeplasser og andre steder hvor det er barn samlet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden