Slik velger du riktig bredbånd

Dette bør du tenke på når du skal velge bredbånd.
Kanskje har du flere valg når det gjelder bredbånd og bredbåndsleverandør enn du tror?

I kommersielt sammarbeid med Bredbånd.com

Nedenfor gir vi deg en kort oppsummering om hva som kan være viktig å tenke på når du skal velge internettløsning til din bolig.

1) Hvilke typer bredbånd finnes?

«Vanlig» bredbånd, eller kobberbredbånd er det de fleste har hjemme. Så godt som hele Norge er dekket og prisene ligger stort sett lavere enn de andre alternativene som finnes.

Fibernett er også populært, særlig i og rundt de største byene i Norge. Fibernett kan gi deg de høyeste hastighetene, men det tilbys fortsatt bare i begrensede områder og prisene kan fort bli stive for de høyeste hastighetene.

Mobilt bredbånd er i ferd med å bli et reellt alternativ for mange ettersom datapakkene blir større og hastigheten/dekningen øker. ICE er et av de mest kjente tilbyderene av mobilt bredbånd.

Satelittbredbånd kan også være et alternativ, særlig i områder med dårlig bredbåndsdekning. Breiband.no er kanskje den mest kjente tilbyderen av satelittbredbånd.

2) Hvem kan levere bredbånd der du bor?

For bredbånd og fibernett, er det slik at ett selskap «eier» selve kabelen inn til huset ditt. Men det betyr ikke at du er bundet til å benytte denne leverandøren. I de aller fleste tilfeller vil også andre selskaper tilby nett via samme kabel. For satelittbredbånd og mobilt bredbånd kan man selvsagt også velge leverandør helt fritt.

3) Hvilken hastighet trenger du til ditt bruk?

Selv om det er stor konkurranse blant bredbåndsleverandørene om å levere raskeste nett, vil de aller fleste klare seg med hastigheter som ligger et godt stykke under «toppfarten» hos en gitt leverandør. Antall personer i husstanden og hvor mye nettet benyttes til strømmetjenester er avgjørende for hvilke hastigheter du trenger.

De aller fleste vil klare seg med en nedlastningshastighet på 10 Mbit/sek, mens brukere som enten strømmer mye i HD, spiller mye online dataspill eller har spesielt mange enheter tilknyttet nettet, bør ha nedlastninghastigheter over 20-30 Mbit/sek.

4) Få tilbud fra flere leverandører

Hvis du ønsker å finne ut om du kan få raskere nett eller billigere bredbånd, kan du fylle ut skjemaet vårt og få uforpliktende tilbud fra bredbåndleverandører som kan levere internett på din adresse. Du velger selv om du ønsker å benytte deg av tilbudet, så du risikerer ikke noe annet enn potensielt høyere fart til lavere pris.

Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører her

I kommersielt samarbeid med bredbånd.com

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.
Les også