– Kastet burkaene i friheten

IS-soldater fotografert nær byen Raqqa i Syria. Bilder publisert på Twitter viser hvordan flere syriske kvinner kaster av seg slør og gevanter etter å ha unnslupp terrorgruppa IS’ religiøse undertrykkelse i landet. Foto: AP / NTB scanpix.
IS-soldater fotografert nær byen Raqqa i Syria. Bilder publisert på Twitter viser hvordan flere syriske kvinner kaster av seg slør og gevanter etter å ha unnslupp terrorgruppa IS’ religiøse undertrykkelse i landet. Foto: AP / NTB scanpix.

Bilder publisert på Twitter viser hvordan de lykkelige syriske kvinnene kaster av seg slør og gevanter etter å ha unnsluppet terrorgruppa IS’ religiøse undertrykkelse, forteller en frilansjournalist i området.

I det kvinnene på bildene kom seg trygt til kurdisk-kontrollerte områder tidligere i måneden kastet de av seg de sorte, uformelige klærne de hadde vært tvunget til å gå med. Kvinner og barn feiret ankomsten til Rojava nord i landet.

Frilansjournalisten Jack Shahine er basert i Syria. Han var vitne til at flyktningene kom til området 64 kilometer øst for Kobana.

Han sier til MailOnline: – Disse kvinnene, barna og mennene flykter fra IS-kontrollerte områder. Straks til kom til de kurdiskkontrollerte områdene kastet de av seg de svarte burkaene IS krever at de skal være iført.

All credit & appreciation for these incredible photos go to footage owner: @servankobane Shervan Derwish #Kobani pic.twitter.com/8qIFyiZdMMBildene ble filmet av Shervan Derwish, kameramann og talsmann for Euphrates Volcano, etablert av kurdiske myndigheter og Den frie syriske hæren for å ramme islamske ekstremister.

Tidligere i uka har IS startet et større angrep mot den hovedsakelig kurdiske byen Hassakeh nordøst i Syria.

Kurdiske krigere har inntatt flere dusin byer og landsbyer, støttet av amerikanske fly. De nærmer seg Tel Abyad, en by IS kontrollerer nær grensen til Tyrkia.

Personvernpolicy