Kowalczyk: – Jeg skal gå for et norsk lag

Justyna Kowalczyk kan komme til å gå løp iført drakten til et norsk lag kommende sesong. Foto: NTB Scanpix
Justyna Kowalczyk kan komme til å gå løp iført drakten til et norsk lag kommende sesong. Foto: NTB Scanpix

Etter flere år med munnhuggeri mellom Justyna Kowalczyk og det norske langrennsmiljøet, kan den polske skidronningen nå ende opp på et norsk lag.

Det er den polske avisen Gazeta Wyborcza som ifølge NRK skriver at den polske langrennsstjernen er klar for det norske langløpslaget Team Santander.

– Jeg har bestemt meg for et norsk team fordi jeg garantert for profesjonell støtte på høyeste nivå, sier Kowalczyk til avisen.

Det er brødrene Aukland som leder privatlaget, som i forrige uke presenterte svenske Johan Olsson som sitt siste tilskudd.

Samtidig innrømmet Olsson at han drømmer om å få Petter Northug som lagkamerat.

Isteden kan det altså hende at det blir den polske lagrennsdronningen som blir Olssons lagvenninne.

– Ironisk

– Meg i et norsk team? Det er jo nesten ironisk, sier Kowalczyk, som flere ganger har vært i munnhuggeri med norske løpere.

Ved flere anledninger har det vært krangel om Marit Bjørgens astmamedisiner, og i fjor høst understreket Kowalczyk at det lå for mye aggresjon mellom de to til at de noen gang kunne bli bestevenner.

I desember langet hun også ut mot norsk presse og var fortvilet over den norske dominansen.

Fra norsk side har det blitt ytret ønske om å sette bedøvelsesmedisinen polakken brukte da hun vant OL-gull i 2014 på dopinglisten.

– Ikke inngått avtale

Det virker imidlertid ikke som om avtalen mellom Kowalczyk og Team Santander er helt i boks ennå. Til NRK sier lagets manager Nils Marius Otterstad at de har hatt samtaler med 32-åringen, men at de foreløpig ikke har inngått noen formell avtale.

– Vi er alltid interessert i gode skiløpere, men vi har ikke inngått noen avtale med Kowalczyk ennå, sier Otterstad.

Kowalczyk planlegger å gå både langløp og verdenscuprenn kommende sesong. I mars i år vant hun det ni mil lange Vasaloppet i Sverige.

– Foreløpig er samarbeidet ganske løst. Jeg gar fått veldig frie hender med å planlegge min startkalender uten noen begrensninger, og jeg er veldig glad for muligheten for å samarbeidet med nordmenn, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden