Svensk rival ønsker Northug på laget

Petter Northug (innfelt) er ønsket av Johan Olsson i langløpssirkuset. Foto: NTB Scapnix
Petter Northug (innfelt) er ønsket av Johan Olsson i langløpssirkuset. Foto: NTB Scapnix

Johan Olsson drømmer om å få Petter Northug som lagkamerat neste sesong. – Det hadde vært helt fantastisk, sier svensken.

Hvordan Petter Northug kommer til å legge opp den kommende langrennssesongen er fortsatt nokså uklart.

Han har foreløpig ikke signert noen ny avtale med Norges Skiforbund, og har signalisert at han ønsker å gå både verdenscup og langløp kommende sesong.

I utgangspunktet hadde Northug frist til 1. mai med å skrive avtale med forbundet, men fristen er utsatt.

Les også: Skiforbundet utsetter Northug-fristen

– En drøm

Imens har en av Northugs svenske rivaler bestemt seg for å takke for seg i verdenscupen og satse på langløp de to neste sesongene.

Fredag ble nemlig verdensmester Johan Olsson presentert som langløpslaget Team Santanders nyeste tilskudd. Det innebærer at at han ikke skal gå verdenscup eller mesterskap de to neste sesongene, skriver NRK.

På pressekonferansen fortalte Olsson at han drømmer om å få en norsk lagkamerat til: Petter Northug.

– Det hadde vært helt fantastisk. Han er en utrolig stor profil, den overlegent største profilen som er nå, sier Olsson.

Auksjon: By på Petter Northugs ski

– Ingenting som er bedre

Mens Olsson har sagt seg ferdig med tradisjonelt langrenn, ønsker Northug trolig å kombinere. Da må han først bli enig med skiforbundet.

Blir han ikke det, ønsker Team Santanders manager en prat.

– Det er drømmen å få Johan Olsson og Petter Northug på laget. Når man har mulighet, er det ingenting som er bedre enn å jobbe med verdens beste løpere. Per i dag er det Johan Olsson, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, sier manager Nils Marius Otterstad til NRK.

Les også: Northug enig med Nye Høyder

Ønsket av landslaget uansett

På landslaget er trener Tor Arne Hetland klar til å ta imot Northug om han bestemmer seg for å skrive under avtalen med forbundet. Men også dersom han velger å stå utenfor landslaget.

– Absolutt. Jeg vet jo at han har kvaliteter som er meget gode. Samtidig vet jeg at han kan lære litt av de andre løperne også. Sånn sett tror jeg den matchen i Trondheim kan være fin for flere parter, sa Hetland til NTB tidligere i vår, og la til at han respekterer at utøverne tar kyniske valg til det beste for seg selv.

Les også: Hetland ønsker Northug velkommen

PS! ABC Nyheter auksjonerer bort Petter Northugs verdenscupski til inntekt for forskning for å finne en kur mot ryggmargsskader. Auksjonen avsluttes søndag kveld. Les mer om auksjonen her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden