IS-offensiv – 2.000 evakuert fra flyktningleir

I KØ: Flere tusen flyktninger befinner seg fortsatt i leiren Yarmouk, som angripes av IS. Disse menneskene sto i kø for å motta nødhjelp som ble levert i mars. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
I KØ: Flere tusen flyktninger befinner seg fortsatt i leiren Yarmouk, som angripes av IS. Disse menneskene sto i kø for å motta nødhjelp som ble levert i mars. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix

Rundt 2.000 personer er evakuert fra den palestinske flyktningleiren Yarmouk i Damaskus etter at opprørsgruppen Den islamske staten (IS) har inntatt deler av leiren.

– Rundt 400 familier, omtrent 2.000 personer, kunne fredag og lørdag forlate leiren via to sikre veier til Zahira-distriktet, som kontrolleres av hæren, sier Anwar Abdul Hadi i den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.

Les også: IS-offensiv mot palestinsk flyktningleir skaper stor uro

Abdul Hadi sier syrisk styrker hjalp til med evakueringen, som skjedde mens palestinske styrker kjempet for å holde tilbake IS-krigere, som har inntatt store deler av leiren. Også regjeringsstyrkene har beskutt Yarmouk og har sluppet tønnebomber over den etter at jihadistene startet sitt angrep, sier eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Flyktningleiren for palestinske flyktninger har i praksis blitt en bydel i den syriske hovedstaden. Flesteparten av de over 150.000 innbyggerne har forlatt hjemmene sine, men fortsatt bor det 18.000 sivile i den 2 kvadratkilometer store leiren.

Les også: – 14 millioner barn rammet av Syria-konflikten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden