Meny

Utrolig naturbilde er ingen spøk

Mannen bak fotografiet av en hakkespett med blindpassasjer forteller at dette ikke er for godt til å være sant. Snømusa på flytur er ekte vare.

Det er ett naturfotografi som skiller seg ut blant de mange bilder som er delt på sosiale medier den siste uka: Nemlig et bilde av en snømus som haiker med en hakkespett.

Bildet er tatt av en engelskmann med sans for foto, og mennesker verden over har latt seg imponere av det utrolige fotografiet.

Se video øverst i artikkelen.

Kamp for livet

Martin Le-May og kona Ann var ute på spasertur i Hornchurch like utenfor London da de hørte en merkelig lyd.

– Vi oppdaget at den kom fra en hakkespett som satt like ved stien, og det hørtes ut som den hadde det fryktelig ukomfortabelt, sier Le-May i et intervju med Reuters.

– Det var ikke før hakkespetten satte fart og fløy mot oss vi så hvem som haiket med den.

Les også: Homofilt pingvin-par har blitt foreldre

Hobbyfotografen og kona ble enige om at snømusa må ha angrepet grønnspetten, og at flyveturen var en kamp for livet.

– Utrolig at det var i fokus

Som fotografer flest var Le-May kjapp på avtrekkeren da han så hva som fløy mot dem, men han hadde ingen anelse om at det hele skulle bli så stort.

– Jeg ble bare så glad for at bildet var fokusert og hadde god kvalitet. Man ser jo for seg hvordan bildet blir, men det er ikke alltid det ferdige resultatet blir så bra som dette, ler han.

Les også: Internett er splitta – kva farge har denne kjolen?

Bildet har fått stor oppmerksomhet hos flere nettaviser, og blant andre kaller The Guardian det for en «klassisk kjærlighetshistorie» hvor snømus møter fugl, forelsker seg og nekter å slippe taket.

#WesealPecker

På det sosiale mediet Twitter har det gått trend i å manipulere bildet slik at det er noe helt annet enn en snømus som henger fast rundt halsen på hakkespetten. Bare ta en titt på disse eksemplene:Populært