Meny

Emwazis far: – Ingen bevis for at min sønn er «Jihad John»

Udatert foto av IS-bøddelen «Jihadi John», som er med i flere videoer der gisler blir drept. Foto: Scanpix/AP.

Faren til IS-krigeren «Jihad John» sier i et intervju onsdag at det ikke finnes bevis for at sønnen hans er bøddelen til Den islamske staten.

Han legger til at det er en rekke «falske rykter» i omløp, melder AFP.

– Det er ingen bevis for påstandene i media, særlig gjennom videoklipp og foto, for at den anklagede er min sønn Mohammed, som blir vist til som den påståtte bøddelen til Daesh (Den islamske staten), sier Jassem Emwazi til avisen Al-Qabas i Kuwait.

Se også: Jihadi John: – Jeg er ikke ekstremist

Varsler søksmål

Dagsavisen intervjuet faren til Kuwait-fødte Mohammed Emwazi på hemmelig sted, i det første medieintervjuet med faren etter anklagene om at sønnen hans er jihadisten som har drept flere vestlige gisler.

– Jeg har en beskjed til folket i Kuwait, at mange av ryktene er feilaktige, sier faren til avisen.

– Fordi jeg føler at mange mennesker har trodd på det har jeg ansatt en advokat til å forsvare meg og bevise at det som blir sagt er usant, sier han.

Det var uklart hvorfor han lot til å trekke tidligere uttalelser om at han og kona hadde gjenkjent sønnens stemme.

Mannens advokat Salem al-Hahash, sier han søndag vil gå til søksmål mot dem som har kommet med anklager mot Emwazi senior og hans familie. Hashash sier hans klient ble avhørt av innenriksdepartementet i tre timer og løslatt fordi det ikke fantes mistanker mot ham.

Les også: – Jihadi John var en kald einstøing

Nektet innreise til Kuwait

En annen advokat er utnevnt i Storbritannia for å forsvare familiemedlemmer der, sier Hashash.

Mohammed Emwazi, den mistenkte bøddelen, ble født i Kuwait i en statsløs familie med irakisk bakgrunn. Foreldrene flyttet til Storbritannia i 1993 etter at deres håp om å få kuwaitisk statsborgerskap brast. Emwazi har siden besøkt Kuwait en rekke ganger, sist mellom 18. januar og 26. april 2010, melder Al-Qabas. Et år senere ble han nektet adgang til Kuwait etter at navnet hans ble knyttet til etterforskningen av angrep i Storbritannia.

Media og eksperter har identifisert Emwazi som IS-medlemmet som er antatt å stå ansvarlig for halshuggingen av minst fem vestlige gisler.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært