Meny

Avis: «Jihadi John» kobles til feilslått angrep i London i 2005

Den svartkledde bøddelen «Jihadi John» er identifisert som den Kuwait-fødte Mohammed Emwazi. Foto: Reuters / NTB scanpix
Den britiske IS-bøddelen kjent som «Jihadi John», hadde forbindelser til gjerningsmennene bak et feilslått terrorangrep i London i 2005, ifølge en britisk avis.

Bøddelen, som er identifisert som London-mannen Mohammed Emwazi, var en del av et nettverk som var med i planleggingen av et feilslått angrep i den britiske hovedstaden 21. juli 2005, melder Observer.

Fire menn forsøkte da å sprenge seg selv i luften på fire forskjellige steder, men i alle tilfellene var det bare utløseren på bombene som eksploderte.

Les også: – Vi jobbet med «Jihadi John»

I rettsdokumenter som avisen har sett, kommer det fram at Emwazi, som har dukket opp i drapsvideoene til ekstremistgruppen Den islamske staten, hadde forbindelser til flere av de involverte i dette angrepet.

Et medlem av Emwazis nettverk hadde ifølge avisen en telefonsamtale med en av gjerningsmennene samme dag som angrepet fant sted. Gjerningsmannen ble senere dømt til livsvarig fengsel.

Sikkerhetsmyndighetene skal også ha vært klar over at personer som var tilknyttet dette nettverket hadde deltatt på en treningsleir nord i England med de fire gjerningsmennene året før angrepet fant sted.

Les også: Datanerden fra London ble IS-bøddelen «Jihad-John

Tidligere kollegaer av Emwazi i London beskriver han som en «nydelig ung mann»:

Populært