– Sørkoreansk tenåring har sluttet seg til IS

En sørkoreansk tenåring skal ha sluttet seg til Den islamske staten (IS) i Syria. Illustrasjonsfoto: AP Photo
En sørkoreansk tenåring skal ha sluttet seg til Den islamske staten (IS) i Syria. Illustrasjonsfoto: AP Photo

En sørkoreansk tenåring som ble meldt savnet forrige måned skal ha sluttet seg til Den islamske staten (IS) i Syria, ifølge sørkoreansk etterretning.

Den 18 år gamle gutten, kun omtalt med etternavnet Kim, ble meldt savnet i Tyrkia 10. januar. Det har vært spekulert i hvorvidt han har krysset grensen til Syria for å slutte seg til den radikale islamistgruppen.

Den nasjonale etterretningstjenesten i Sør-Korea (NIS) skriver i en rapport til en parlamentarisk komité at Kim mottar trening ved en IS-leir, melder nyhetsbyrået Yonhap ifølge AFP.

NIS-rapporten ble gjort kjent av politikere som var tilstede på det lukkede møtet i komiteen. Tenåringen ble sist sett da han forlot sitt hotell i byen Kilis sør i Tyrkia, ikke langt fra grensen.

Sør-Koreas utenriksdepartement har tidligere uttalt at overvåkingsbilder tyrkisk politi har fått tak i viser Kim idet han tar en pirattaxi sammen med en uidentifisert mann utenfor en moske nær hotellet. De forlot taxien nær en flyktningeleir ved Besiriye, omkring 18 kilometer sørøst for Kilis, ifølge departementet.

Sørkoreansk politi sier Kim har postet en rekke meldinger fra sin Twitter-konto i oktober i fjor, der han ber om hjelp til å kontakte IS. Kims foreldre tillot ham å reise til Tyrkia sammen med en venn av familien, etter at han ba om å få lov til å møte en person han hadde møtt via Internett.

Mer enn 3.000 europeere har reist for å kjempe med jihadistgrupper i Irak eller Syria, ifølge EU-tall. Kim er den første koreaneren som er antatt å ha reist.

Personvernpolicy