Null medaljer til tross:

– Jeg er i kjempeform

SKUFFET: Den svenske skiløperen Calle Halfvarsson er skuffet over at han ikke har tatt noen medaljer i VM i Falun. Selv mener han formen er på topp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
SKUFFET: Den svenske skiløperen Calle Halfvarsson er skuffet over at han ikke har tatt noen medaljer i VM i Falun. Selv mener han formen er på topp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Sveriges gullfavoritt Calle Halfvarsson har ikke lykkes med å ta en eneste medalje i VM i Falun så langt. Likevel mener svensken at han er i toppform.

Semifinale i sprinten, 6. plass på fellesstarten og en 9. plass på lagsprinten på søndag er alt det svenske gullhåpet har klart å prestere så langt i VM på hjemmebane.

– Jeg tror ikke folk akkurat forventet at jeg skulle bli VM-konge, men jeg hadde håpet på medalje, og spesielt i sprinten og i fellesstarten med skibytte. Jeg mislyktes i begge to, og også på lagsprinten, men den var ikke like viktig for meg. Det er fortsatt tre løp igjen, og jeg håper jeg kan prestere bra. Tar jeg medalje har jeg fortsatt fått til det jeg håpet på, sier den svenske skiløperen Calle Halfvarsson til Dagbladet.

– Formen er på åtte eller ni

Både på fellesstarten og lagsprinten hadde svensken trøbbel med stavene sine. Han forteller at han brekker mange staver på trening, og at det kanskje har noe med teknikken hans å gjøre.

VM-formen hans derimot, er det ikke noe i veien med ifølge Halfvarsson selv.

– På en skal fra én til ti vil jeg si at formen er på åtte eller ni nå, i hvert fall ut fra følelsen så langt i VM, sier han til Dagbladet.

Han sier videre at han er svært revansjesugen, og målet hans er å ta en medalje i løpet av VM.

Les også: Svensk ekspert vil ha Nilsson på siste etappe

Unner Sverige et gull

Heller ikke Halfvarssons svenske lagkamerater har gjort stor suksess i VM på hjemmebane. Foreløpig står Sverige med to sølv og en bronse, mens Norge til sammenligning har seks gull, tre sølv og to bronser.

Den norske skidronningen Marit Bjørgen sier til Aftonbladet at hun unner svenskene en gullmedalje.

– Det er klart at Sverige fortjener en gullmedalje, men det er seks konkurranser igjen i langrenn, så vi får håpe at de vinner gull, sier hun til den svenske avisen.

Oversikt: Her er alle øvelsene i Ski-VM i Falun

Personvernpolicy