Wassberg: – Jeg vet ikke hva jeg skal si. Petter er Petter

Den svenske skilegenden Thomas Wassberg mente det var lite lurt at Petter Northug skulle gå sprintstafetten for Norge søndag. Så tok Petter Northug og Finn Hågen Krogh VM-gull.

Den svenske langrennslegenden Thomas Wassberg (58) mente Petter Northug (29) var for sliten til å gå lagsprinten søndag.

– Han var jo litt sliten under skiathlonen, og et tredje renn på rad er jeg usikker på om fungerer, sa Wassberg til Östersunds-Postens nett-tv-program «Vakna med Wassberg », ifølge Expressen.

Northug beviste at Wassberg tok grundig feil, da han og Finn Hågen Krogh knuste all motstand og tok VM-gull på distansen. Nå svarer nordmannen på svenskens tidligere utsagn:

Les også: Northug og Krogh lekte seg inn til gull

– Jeg ville vært veldig skeptisk til han og uttalelsene om meg når han ikke har peiling. Jeg kunne gått skirenn hver dag i 14 dager egentlig. Mens Wassberg... Jeg vet ikke hva han gjorde som aktiv. Men han tålte tydeligvis ikke å gå to distanser på to dager, sier Northug til VG.

Wassberg har ikke så mye å svare med etter Northugs overbevisende oppvisning i Falun søndag.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si... Petter er Petter. Han virket så sliten i går. Men i dag var han jo så pigg. Northug er som han pleier å være. Du vet aldri hvor du har han, sier Wassberg til VG.

Den norske gullmedaljevinneren bekrefter at han slett ikke var sliten etter to tidligere renn.

– Dette var min beste dag hittil i VM, sier Northug selv til NRK etter gulløpet.

Personvernpolicy