– Norges pressekonferanser er en oppvisning i sexisme

Svensk sportskommentator langer ut mot norsk pressekultur.

Knivingen mellom Norge og Sverige i Falun spisser seg til. Nå er det en svensk journalist som langer ut mot sine norske kolleger.

Den svenske sportskommentatoren Pär Andersson mener de norske pressekonferasene i Falun har sklidd helt ut. Han skriver at norske journalister oppfører seg som umodne tenåringer på pressekonferansene med ski-landslaget.

Les også: Northug reklamerte for sprit da han tok VM-gull

– En oppvisning i sexisme, pinligheter og dårlige vitser

«For herregud, hver eneste pressekonferanse er en oppvisning i sexisme, pinligheter og dårlige vitser» skriver Andersson i en kommentar i Expressen.

Han trekker frem et eksempel fra fredagens pressekonferanse der en journalist fra VG stiller Therese Johaug et noe intimt spørsmål:

– Marit Bjørgen sa til NRK for noen dager siden at i og med at deres drakter har en rødfarget bakdel, så kan man bare kjøre på ski med stringtruser. Så da vil jeg spørre deg, Therese, hvilket undertøy foretrekker du å ha under drakten?

– Jeg foretrekker boxer, det er perfekt, svarte Johaug til lett humring blant de fremmøtte.

Les også: – Ingvild blir sikkert helt forferdelig å leve med det neste året

– Tenk dere dette spørsmålet fra en svensk journalist

Det er denne lette tonen mellom pressen og skiløperne som Andersson kritiserer.

«Tenk dere dette spørsmålet fra en svensk journalist til Charlotte Kalla. Tenk dere hvordan det ville ta av i sosiale medier. Tenk dere Charlotte Kallas blikk fylt av forakt. Noe som selvsagt er den naturlige reaksjonen på et slikt spørsmål», skriver han.

Videre skriver han at Northug har tonet ned sin «kaxighet», men nå handler alle hans pressekonferanser stort sett om dating-appen Tinder og vitsing rundt seksuelle anspenninger mellom Northug og den svenske sølvmedaljevinneren Stina Nilsson.

Kommentoren avslutter med å si at både norske og svenske journalister, samt de norske løperne må ta delt skyld for at det har gått så langt.

«Neste gang jeg går på en norsk pressekonferanse håper jeg at spørsmålene og svarene har forlatt tenårene.»

Les også: Johaug: – Marit er favoritt

Personvernpolicy