Meny

Australia får delta i Eurovision Song Contest

Australia får delta i Eurovision Song Contest
EBU bekrefter at Australias deltagelse i den europeiske musikkonkurransen.

– Det er et dristig, men samtidig et utrolig spennende trekk. Det er vår måte å vise at vi kan feire denne festen sammen, sier sjefen for Eurovision, Jon Ola Sand, etter at det tirsdag ble kjent at landet «down under» skal få delta i Eurovision Song Contest-finalen i 2015.

Dermed er det tilsammen 40 land som skal delta i årets ESC som går av stabelen i Wien i mai, etter at østerrikske Conchita Wurst vant eurovisjonsfinalen 2014 med låten Rise like a phoenix.

Den europeiske musikkonkurransen er svært populær i Australia. Det skyldes ikke minst at Australia består av mange europeiske innvandrere, og at arrangementet for mange australiere er en unik anledning til å samles for å feire «gamlelandet».

Ifølge EBU er Australias deltagelse i 2015 en engangsforeteelse i anledning 60-års jubileet til Euovision Song Contest. Landet, med 21 millioner innbyggere, skal delta i finalen i Wien den 23. mai, og skal få stemme på lik linje med de andre 39 deltakernasjonene.

Det er imidlertid liten sjanse for at Eurovision vil bli flyttet til Australia, selv om landet skulle gå til topps i konkurransen. Skulle landet likevel vinne, skriver EBU at landet vil få lov til å delta igjen neste år - men at arrangementet fortsatt må holdes i en finaleby i Europa.