Meny

Amerikansk gissel i Syria bekreftet død

Det amerikanske gisselet Kayla Jean Mueller (26) er bekreftet død. Foto: AFP / NTB scanpix.

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Jean Mueller (26) skrev et brev til sin familie fra sitt fangenskap hos IS. I brevet forsikret hun om at hun ble behandlet med respekt.

Tirsdag bekreftet USA at hun er død.

– Jeg klarer bare å skrive ett avsnitt om gangen. Bare tanken på dere alle får meg til å bryte ut i gråt, skrev 26-åringen i et brev hun forfattet mens hun satt i fangenskap hos Den islamske staten (IS) i Syria i starten av 2014.

Mueller skrev også at de som hadde tatt henne til fange, behandlet henne med respekt og var vennlige.

USAs president Barack Obama bekreftet tirsdag at Mueller er død.

– Dette er en ondsinnet og avskyelig terroristorganisasjon. Uansett hvor lang tid det tar, vil USA finne de ansvarlige terroristene, sier Obama etter at den amerikanske hjelpearbeideren er bekreftet død.

Les også: IS hevder amerikansk gissel er drept i jordansk flyangrep

– Jordansk bombing

– Familien fikk nylig en privat melding fra gisseltakerne med informasjon. Så snart denne informasjonen var bekreftet av etterretningen, ble det konkludert med at Kayla er død, opplyser talspersonen Bernadette Meehan.

Klikk på brevet for større versjon.Klikk på brevet for større versjon.

IS uttalte fredag at Mueller ble drept da bygningen hun var i ble truffet under et timelangt jordansk bombardement nær Raqqa i Syria, der IS har sitt hovedkvarter.

Verken amerikanske myndigheter eller 26-åringens familie har imidlertid gått ut med omstendighetene rundt hennes død.

Siste amerikaneren?

Familien opplyser at de er knust over å få beskjeden. Kort tid etter at 26-åringen ble bekreftet død, uttalte familien at de ville publisere brevet hun har skrev i fangenskap.

– Våre hjerter brister av sorg for vår eneste datter, sier familien i en uttalelse.

26-åringen var det siste kjente amerikanske IS-gisselet. Opprørsgruppa har tidligere drept tre amerikanske, to britiske og to japanske gisler, og nylig også en jordansk jagerflypilot.

Siden 2013

26-åringen jobbet for en tyrkisk hjelpeorganisasjon på et sykehus i Aleppo og ble bortført idet hun dro fra sykehuset en augustdag i 2013. Hun hadde da jobbet som hjelpearbeider i konfliktområder i India og Midtøsten i flere år.

Internasjonale medier har lenge kjent til at Mueller var tatt som gissel, men har etter oppfordring fra familien ikke navngitt henne.

De siste dagene har Jordan trappet opp bombetoktene mot IS-mål som følge av den groteske likvideringen av den jordanske jagerflygeren Muath al-Kasaesbeh, som ble brent levende i et bur.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært