Meny

Familien til amerikansk gissel håper hun er i live

Et jordansk jagerfly er i ferd med å ta av fra en flybase for å gjennomføre angrep mot IS i Raqqa i Syria. En amerikansk kvinne som har vært holdt som gissel av IS i halvannet år, skal ha blitt drept i et slikt angrep, ifølge IS. Foto: Reuters
Familien til den amerikanske kvinnen som ble tatt til fange i Syria i 2013, håper hun fortsatt er i live og at det ikke er sant at hun døde i et jordansk flyangrep.

I en erklæring som ble sendt ut av en talsmann av Carl og Marsha Mueller i Prescott i Arizona, ber de Den islamske staten (IS) kontakte dem privat om datteren, 26 år gamle Kayla Jean Mueller.

«Dere har fortalt oss at dere behandler Kayla som en gjest. Som gjest er hennes sikkerhet deres ansvar», var budskapet de sendte til IS

IS hevdet fredag at Mueller ble drept da bygningen hun var i ble truffet under et timelangt bombardement nær Raqqa i Syria, der IS har sitt hovedkvarter.

Hjelpearbeider

Amerikanske Kayla Jean Mueller (26) ble ifølge en IS-tilknyttet nettside drept under et timelangt bombardement nær byen Raqqa, som ligger i provinsen med samme navn nordøst i Syria.

Mueller reiste til Syria som hjelpearbeider og ble tatt til fange av IS i august 2013. Den ytterliggående islamistgruppen skal ha krevd en løsesum på 6,6 millioner dollar for å sette henne fri.

Uro i USA

Det hvite hus kan ikke bekrefte opplysningene, som er lagt ut på en nettside med tilknytning til Den islamske staten (IS).

– Vi er åpenbart meget bekymret som følge av disse meldingene. Vi har ennå ikke sett bevis som bekrefter ISILs påstand, sier Bernadette Meehan, talskvinne for det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus.

Hjelpearbeideren Kayla Jean Mueller (26) ble tatt som gissel i Syria i 2013. Ekstremistgruppa IS hevder hun ble drept i et jordansk luftangrep mot IS-mål i Syria fredag, men det er ikke bekreftet på annet hold. Foto: Reuters Hjelpearbeideren Kayla Jean Mueller (26) ble tatt som gissel i Syria i 2013. Ekstremistgruppa IS hevder hun ble drept i et jordansk luftangrep mot IS-mål i Syria fredag, men det er ikke bekreftet på annet hold. Foto: Reuters

En talsperson for Muellers familie sier de ikke har fått noe informasjon om påstanden fra IS om at 26-åringen er drept.

Mueller jobbet for en tyrkisk hjelpeorganisasjon på et sykehus i Aleppo og ble bortført idet hun dro fra sykehuset en augustdag i 2013. Hun hadde da jobbet som hjelpearbeider i konfliktområder i flere år.

Jordansk hevn

De siste dagene har Jordan trappet opp bombetoktene mot IS-mål som følge av drapet på en jordansk jagerflyger.

På den IS-tilknyttede nettsiden oppgis det som hevdes å være Muellers epostadresse, hjemmeadresse og telefonnumre. Det er også lagt ut bilder av et hus som angivelig er ødelagt i et bombeangrep utført av den USA-ledede koalisjonen.

Koalisjonen, som består av både vestlige og arabiske land, gjennomførte torsdag ti luftangrep i Syria og åtte i Irak, opplyste det amerikanske militæret fredag.

Minst 30 jihadister, etter alt å dømme flere, ble drept i koalisjonsangrep i Syria fredag, opplyste eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights samme dag.