Meny

Norsk-svensk IS-kriger med gråtende video-appell

I en propagandafilm oppfordrer en norsk-svensk 29-åring svensker til å forlate Sverige for å bli jihadister i Syria.

I videoen, som antas å være filmet utenfor den syriske byen Kobani, sier han: – Vi trenger at dere kommer ned hit og gir støtte til Guds religion.

29-åringen er født og oppvokst i Göteborg, men har norsk statsborgerskap etter sin far, skriver Expressen. I 2014 tok han med seg sin kone og fire små barn til et område i Syria som er kontrollert av den ytterliggående gruppa Den islamske staten (IS).

Han er utdannet kokk i Sverige, men i 2005 flyttet han til Egypt, tok navnet Abdul Saman og studerte arabisk og religion. Det var under navnet Abdul Saman han begynte å blogge og kom i kontakt med islamister på sosiale medier. Dette er den første videoen 29-åringen har lagt ut på nettet.