IS-opprørere jaget vekk fra oljeanlegg i Irak

IS-opprørere som hadde tatt kontroll over et oljeproduksjonsanlegg ved Kirkuk nord i Irak, ble lørdag drevet bort, ifølge kurdiske styrker. Flere oljearbeidere som var tatt til fange, skal ha blitt løslatt.

– Peshmerga-styrker og politi klarte for litt siden å ta seg inn i Khabbaz-anlegget etter å ha omringet det i flere timer, sier brigadegeneral Sarbad Qader ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Qader tok styrkene også tilbake åtte landsbyer som opprørerne hadde tatt kontroll over.

Opprørere fra Den islamske staten (IS) tok kontroll over anlegget fredag. Ifølge AFP ble 24 oljearbeidere tatt til fange. Disse ble frigitt etter at opprørerne ble drevet tilbake, ifølge generalmajor Westa Rasul.

Det statseide oljeselskapet North Oil sa lørdag formiddag at de ikke lenger fikk kontakt med 15 arbeidere som jobbet der, ifølge Reuters. Ifølge nyhetsbyrået er skjebnen til de 15 fortsatt uavklart.

IS-opprørere gikk fredag til angrep på kurdiske styrker sørvest for Kirkuk og tok kontroll over områder, inkludert deler av området til oljeanlegget ved Khabbaz. Khabbaz er et lite oljeområdet som ligger sørvest for Kirkuk.

Personvernpolicy