Låst situasjon for japansk og jordansk IS-fange

Forhandlingene med den ekstremistiske opprørsgruppa Den islamske staten (IS) om løslatelse av en jordansk og en japansk fange er fastlåst, opplyser Japan.

Det har ikke vært noen framgang i å få løslatt de to fangene, den japanske journalisten Kenji Goto og den jordanske flygeren Muath al-Kasaesbeh, ifølge Yasuhide Nakayama en representant for japanerne i Amman.

– Det har låst seg, men vi er årvåkne og analyserer og vurderer i fellesskap den informasjonen vi har, sier han.

IS har de siste dagene gitt flere frister til et fangebytte ved å løslate den terrordømte Sajida al-Rishawi, og den siste fristen utløp ved solnedgang torsdag. Jordanske myndigheter har gått med på løslatelsen, men forutsetningen er at gisseltakerne beviser at den jordanske jagerflygeren er i live.

Personvernpolicy