Meny

Ny brutal IS-video publisert

Det er blitt publisert en video som angivelig viser drapet på en av de to japanerne som IS har truet med å likvidere, opplyser japanske myndigheter. Foto: AP / NTB scanpix.
Det er publisert en video som angivelig viser at en av de to japanerne IS har holdt som gisler, er blitt likvidert, opplyser japanske myndigheter.

Statsminister Shinzo Abe reagerer sterkt.

I en kort uttalelse på japansk TV lørdag opplyses det at videoen skal inneholde informasjon om at Haruna Yukawa er drept.

Abe sier videoen viser en brutal og uakseptabel voldshandling.

– Jeg har en sterk følelse av sinne. Vi vil ikke gi etter for terrorister, sa Abe i en kort kommentar etter at regjeringen var samlet til krisemøte.

Les også: Mor til IS-gissel trygler om hjelp

Myndighetene er i ferd med å analysere videoen for å undersøke hvorvidt den er ekte. Samtidig krever de at den andre japaneren som holdes fanget, Kenji Goto, settes fri umiddelbart.

Japanske myndigheter sier de vil gjøre alt for å få sistnevnte frigitt.

Ifølge Abe vil Japan samarbeide med andre land for å sørge for å få journalisten frigitt.

Krav

I videoen som ble kjent lørdag, forteller Goto at Yukawa er blitt halshogd og holder opp et bilde som skal bekrefte dette.

Se også: Japan: - Slipp løs gislene

Goto sier han selv vil bli drept om ikke Japan innfrir kravene fra IS. I tillegg kreves det også at en kvinnelig islamist som er fengslet i Jordan, blir løslatt.

IS har truet med å likvidere japanerne om ikke et løsepengekrav på 1,5 milliarder kroner ble innfridd innen 72 timer. Den fristen gikk ut fredag.

Flere videoer

Tidligere i uken publiserte Den islamske staten (IS) en video der en svartkledd IS-opprører står mellom de to japanerne, som er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et ørkenområde.

Det er tidligere blitt stilt spørsmål ved den første videoens ekthet.

Ekstremistgruppen har en rekke ganger tidligere publisert videoer som skal vise drap på utlendinger de har holdt som gisler.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus