Nå kommer ismagien til hovedstaden

I år er det ikke bare de iskalde delene av Kina som får oppleve de utrolige skulpturene is-mesterne i Harbin tryller fram.

Harbin nordøst i Kina er kjent for sin vakre og imponerende isfestival. Hva kunstnerne her kan trylle fram av isen er nesten ikke til å tro. Men i år skal også Beijings innbyggere og besøkende få nyte ismagien.

Hentet inn fra «isbyen»

Over 150 iskunstnere fra Harbin er nemlig hentet inn til Arbeiderstadionet, der de har 4000 kvadratmeter å boltre seg på, når de skjærer ut de vakreste skulpturer og byer av is. Temaet er de olympiske leker og Beijings lokalkultur.

Isen vil lyse opp i ulike farger fra lampene som er plassert inne i skulpturene.

Dette er første gang på over 20 år at Beijing har hatt en utstilling av islanterner i sentrum. Utstillingen er en del av den kinesiske nyttårsfeiringen, og vil blir stående til midten av februar.

Isbyen i nord blir til

I Harbin er nå en enda mer imponerende isby i ferd med reises. Her vil den populære isfestivalen avholdes fra 5. januar til 25. februar neste år. Isfestivalen i Harbin begynte som en hagefest med islanterner om vinteren for 50 år siden. Etter å ha vært stanset under kulturrevolusjonen i Kina, gjenoppstod festen som en festival i 1985, der is-skulpturene i tillegg til alle vinteraktivitetene står som et høydepunkt.

Gjennom årene har Harbin blitt en av de mest populære vinterdestinasjonene for turister og fotografer. Se videobildene fra 2014-festivalen under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus