Meny

Årets mest sette videoer - nummer 27

Norske damer slo an i superfrekk kreftkampanje

Det ble bråk. Men mange jublet også for damene i denne sexy kampanjen.

I alt åtte kreftrammede norske kvinner gjenskapte den omstridte musikkvideoen til «Call on me» for å sjokkere og inspirere. I minimalt med klær vrikket de til Eric Prydz’ sin låt. Videoen ble det 27. mest sette hos oss i 2014.

Provoserende video

Meningen med kampanjen var å vise verden hvor viktig trening er for kreftrammede – både rent fysisk men også i forhold til selvbilde og livskvalitet. Men videoen provoserte noen voldsomt. Ekspert på spiseforstyrrelser ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Runi Børresen, mente kampanjen var med på å underbygge kroppshysteri hos kvinner. Hun klagde videoen inn til Forbrukerombudet.

– Ikke ulovlig med lite klær

Forbrukerombudet mente imidlertid at videoen ikke er i strid med forbudet mot kjønnsdiskriminerende reklame.

– Det er ikke uten videre lovstridig å avbilde nakne eller lettkledde mennesker i markedsføring. Når avbildningen er av relevans for produktet, skal det mye til for at en reklame kan sies å være støtende, eller at det foreligger utnyttelse av kroppen, sa Tonje Hovde Skjelbostad fra Forbrukerombudet.

Følg med for mer

Hver dag i desember viser vi deg en av de mest sette videoene her på ABC Nyheter og SeDenne gjennom 2014. Vi begynte med nummer 31 på lista, og klatrer oss oppover til nyttårsaften. Da avsløres årets mest sette video.

Følg med, så får du sjansen til å se spektakulære, morsomme, sjokkerende, rørende og triste videoer du kanskje gikk glipp av, eller vil se igjen.

Hva husker du fra videoen? 

Nå som du har sett videoen kan du delta i Startsidens Julekalender og vinne flotte premier hver dag

Se videoene vi har presentert tidligere:

28. De flyktet fra kjempebølgen i siste liten

29. Hun fant en slange i sofaen

30. Norge tok pusten fra oss
31. Drømmebryllupet ble redningsaksjonHer samler vi hele topplisten over årets mest sette videoer.

Mens du venter på at resten av topplista avsløres, kan du se videoene som havnet på seierspallen over de mest sette videoene i 2013:

1. Baby ble rørt til tårer av mammas sang

2. Filmet farlig sexlek i tunnel

3. Fredriks bilvideo tok helt av

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus