Meny

20 drept i fire bombeangrep i Bagdad

En soldat står vakt ved en utbombet bygning i den sjiadominerte Shaab-bydelen i Bagdad i november. Torsdag ble området nok en gang rammet av et bombeangrep. Foto: Wissm al-Okili (Reuters)
20 personer er drept i fire bombeangrep i Bagdad torsdag. Også Kirkuk ble rammet av et bilbombeangrep, her ble minst 15 mennesker drept.

De verste angrepene i Bagdad rammet Sadr-byen i nordøst, her ble 15 drept i to eksplosjoner, opplyser politi og helsepersonell. Bilbombene eksploderte med 20 minutters mellomrom. 51 mennesker ble såret.

Bombene gikk av bare timer etter at to ble drept i et bombeangrep i utkanten av «den grønne sonen», regjeringsdistriktet sentralt i byen.

En fjerde bombe eksploderte ved en liten restaurant i Shaab-bydelen. Her ble tre drept og ni såret.

Bombeangrep skjer jevnlig i den irakiske hovedstaden, og militante opprørere knyttet til Den islamske staten (IS) står bak mange av angrepene rettet mot sjiadominerte nabolag.

Helsepersonell opplyser også at en bilbombe krevde mange menneskeliv i den viktige oljebyen Kirkuk nord i landet. De første meldingene gikk ut på at minst 15 er drept.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus