Meny

Assad: Flyangrep mot IS er ikke nok

De vestlige flyangrepene mot IS har hatt liten effekt, sier Syrias president Bashar al-Assad, som mener bakkestyrker må til for å bekjempe de islamistiske opprørerne. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Flyangrepene mot Den islamske staten (IS) har hatt liten effekt, sier Syrias president Bashar al-Assad. Han mener bakkestyrker må til.

USA gikk til krig mot IS i Irak i august, og fikk med seg flere land i en internasjonal koalisjon.

I september begynte koalisjonen også å gjennomføre flyangrep mot antatte IS-mål i Syria, men effekten av disse angrepene har vært liten, mener Assad.

– Du kan ikke bekjempe terrorisme med luftangrep, sier Assad i et intervju med det franske tidsskriftet Paris Match.

– Det er helt avgjørende med soldater på bakken som kjenner området og som kan reagere raskt. Det er derfor at det ikke er oppnådd konkrete resultater i løpet av de to månedene koalisjonen har bombet. Det er ikke sant at angrepene hjelper, sier Assad.

Les også: Irak ber om NATO-hjelp i kampen mot IS

USAs utenriksminister John Kerry hevdet onsdag at krigen mot IS har båret frukter, noe Assad avviser.

– Vi er på bakken og i direkte kamp med IS, og vi har ikke merket noen endring, sier den syriske presidenten.

Assad er ikke redd for å lide samme skjebne som Iraks president Saddam Hussein og Libyas leder Muammar Gaddafi.

Les også: Kerry varsler lang innsats mot IS

– Kapteinen tenker ikke på sin egen død, han tenker på å berge skipet sitt. Dersom han tenker på forliset, dør alle, sier han.

– Jeg gjør mitt beste for å redde dette landet. Men jeg vil gjerne understreke én ting: Mitt mål har aldri vært å forbli president, verken før, under eller etter denne krisen, sier han.

– Uansett hva som skjer, vil vi som syrere aldri tillate at landet blir et leketøy i vestlige hender. Dette er et grunnleggende prinsipp for oss, sier Assad.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus