Kassigs foreldre knust etter likvideringen

Peter Kassig (t.h.) avbildet under en fisketur på Ohio River med sin far Ed Kassig i Indiania i 2011. Foto: Kassig-familien / Reuters / NTB scanpix
Peter Kassig (t.h.) avbildet under en fisketur på Ohio River med sin far Ed Kassig i Indiania i 2011. Foto: Kassig-familien / Reuters / NTB scanpix

Foreldrene til den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig sier de er knust over sønnens død. Den islamske staten (IS) hevder i en video søndag å ha drept han.

– Vi er knust over å høre at vår sønn, Abdul-Rahman Peter Kassig har mistet livet sitt som et resultat av hans kjærlighet for det syriske folk og hans ønske om å lette deres lidelser, sier Ed og Paula Kassig i en uttalelse publisert på Twitter.

Videoen som IS la ut søndag viser ikke selve likvideringen, men mannen på opptaket viser fram et hode og sier: «Dette er Peter Edward Kassig, en amerikaner». I den samme videoen vises minst 18 andre fanger som får strupen skåret over. Mennene oppgis å være syrisk militærpersonell. Amerikanske etterretningskilder sa samme dag at de hadde opplysninger som tydet på at IS' påstander stemte.

26-årige Kassig, som tok navnet Abud-Rahman etter å ha konvertert til islam, ble tatt til fange av IS i fjor.

– Med et sterkt ønske om å bruke livet sitt til å redde andre, ble Abdul-Rahman trukket mot leire som er fylt med fordrevne familier og mot underbemannede sykehus i Syria, skriver foreldrene hans.

– Vi vet at han fant sitt hjem blant det syriske folk, og at han led når de led skriver de videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus