Meny

Flere pågrepet i britisk antiterroroperasjon

Den kjente radikale islamistiske predikanten Anjem Choudary ble pågrepet i en antiterroraksjon i London torsdag. Fredag ble ytterligere to radikale islamister pågrepet av britisk politi. Foto: Reuters
Britisk politi har pågrepet ytterligere to menn i forbindelse med en aksjon mot radikale islamister i England.

De to mennene, som foreløpig ikke er navngitt, ble pågrepet tidlig fredag morgen, få timer før britiske parlamentsmedlemmer samlet seg for å godkjenne statsminister David Camerons planer om at Storbritannia skal slutte seg til de amerikanskledede luftangrepene mot IS i Irak.

Dagen før ble ni andre, deriblant den kjente radikale islamistiske predikanten Anjem Choudary, arrestert i London. Choudary har også bånd til Norge og har møtt Ubaydullah Hussain flere ganger.

Bakgrunn: Ni terrormistenkte pågrepet i London

De elleve som nå sitter varetektsfengslet, er blant annet siktet for å tilhøre terrornettverk og for å ha oppfordret til terrorhandlinger.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus