Meny

Nye luftangrep mot IS-installasjoner i Syria

Amerikanske miltærfly gikk til ny til angrep mot ISLI-mål i Syria natt til fredag. Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet (AP Photo/TT)
Den amerikanskledede militærkoalisjonen har gjennomført nye luftangrep mot Den islamske staten (IS) i Syria, opplyser en syrisk eksilgruppe.

Flere oljeinstallasjoner som kontrolleres av ekstremistgruppen, ble bombet i angrepene natt til fredag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Angrepene fant sted i provinsene Deir al-Zor øst i Syria og i Hasakeh-provinsen nordøst i landet. Blant målene som ble bombet, var oljefeltet al-Tanak.

IS finansierer mye av virksomheten sin ved å selge olje på svartebørsmarkedet, og også natt til torsdag bombet amerikanske og arabiske jagerfly oljefelt og oljeraffineringer som kontrolleres av IS i de to provinsene.

Les også: Stoltenberg: – USA har bred støtte for kamp mot ISIL

Også IS-stillinger i utkanten av byen Al-Mayadin ble bombet i nattens luftangrep, ifølge SOHR. Ifølge SOHR er flere drepte eller sårede, men det er ikke kjent hvor mange.

IS-kontrollerte Deir al-Zor grenser til Irak og var en av Syrias viktigste oljeproduserende provinser før borgerkrigen i landet brøt ut for tre og et halvt år siden.

Les også: Bryter stillheten om USAs dronekrig

Den amerikanskledede militæraksjonen mot IS-mål i Syria begynte mandag denne uken, og så langt har minst 140 IS-krigere og 13 sivile blitt drept, ifølge SOHR.

Amerikanske myndigheter har imidlertid ennå ikke kommentert antall sivile dødsfall.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus