Meny

Les hva som skjer når du stopper ALLE bilene

Her er det full sjekk av bilene som har blitt stoppet og vinket inn. Foto: Statens vegvesen
1998 kjøretøyer stoppet i storkontroll.

Det er dimensjoner over det når Statens Vegvesen, Tollvesenet, Politiet, Justérvesenet og Skatt Øst går sammen om å gjennomføre storkontroller.

Torsdag ettermiddag og kveld slo de til på Østre Aker vei inn mot Oslo - der alle biler ble stoppet .

Til sammen 1998 kjøretøy var innom Risløkka trafikkstasjon i løpet av kontrollen. 

Effektivt

Alle disse etatene har blitt godt kjent på Risløkka de siste seks månedene. Dette er den tredje store samarbeidskontrollen på trafikkstasjonen siden slutten av mars.

– Vi har fått etablert denne formen for kontroll veldig godt. Samarbeidet med de andre etatene fungerer bedre og bedre, og vi ser at dette er en veldig effektiv måte å jobbe på, sier Fredrik Lillegård i Statens vegesen - han  ledet gårsdagens aksjon. 

Les også: Vegvesenet: Det verste vi har sett!

36 avskiltinger

Av de 1.998 kjøretøyene som var innom fikk 223 en eller annen form for skriftlig reaksjon. De fordelte seg som følger:- 36 avskiltinger- 18 anmeldelser- 64 gebyr- åtte forenklede forelegg- 95 mangellapper- to bruksforbud.

Les også: Ble stoppet av politiet - fordi han kjørte for sakte

Saken fortsetter under bildetEn reaksjonsprosent på 11 viser med all tydelighet at det er behov for kontroller som dette. Foto: Statens vegvesenEn reaksjonsprosent på 11 viser med all tydelighet at det er behov for kontroller som dette. Foto: Statens vegvesen

Beslagla alkohol

– Dette gir en skriftlig reaksjonsprosent på over 11, noe som viser hvor viktig disse kontrollene er. Vi kommer definitivt til å fortsette med denne måten å jobbe på i fremtiden, sier Lillegård, i en pressemelding.

Tollvesenet beslagla totalt 15 liter sprit, 165 liter øl, og 2320 sigaretter under kontrollen. Justervesenet kontrollerte cirka 100 drosjer hvorav en fikk reaksjon for kjøring uten godkjent løyve.

Les også:

Se skrekkbildene til Statens vegvesen her

Dette fant kontrollørene da de stoppet Audien

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus