Meny

Mer politi på gaten i New York etter terrormelding

New York-ordfører Bill de Blasio (i midten), sammen med nummer to i FBI George Venizelos (til venstre) og politisjefen i New York, William Bratton på en pressekonferanse på T-banestasjonen Union Square. Foto: Adrees Latif (Reuters)
Flere polititjenestemenn ble sendt ut i gatene i New York torsdag etter meldingene fra Irak om at terrorister planlegger angrep mot T-banen i amerikanske byer.

Iraks statsminister Haider al-Abadi varslet tidligere torsdag om angrep mot undergrunnen i Paris og USA. Men Det hvite hus sier de ikke har mottatt informasjon som kan bekrefte en trusselsituasjon.

– Vi har sett rapportene om statsminister Abadis uttalelser. Vi kan ikke bekrefte at det foreligger en terrorplan, og må undersøke informasjonen fra Irak før en endelig bekreftelse, sa Caitlin Hayden, talspersonen for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Les også: USA: Kjenner ikke til terrorplaner mot T-banen

Meldingene førte imidlertid til uro hos blant andre mange av New Yorks innbyggere, og politiet trappet derfor opp tilstedeværelsen på gater og T-banestasjoner.

New Yorks ordfører Bill de Blasio forsøker berolige newyorkerne om at det er trygt i byen.

– Vi er overbevist om at innbyggerne i New York er trygge, sa Bill de Blasio da han møtte journalister på en T-banestasjon på Manhattan.

Les også: FBI: – Vi vet hvem Den islamske statens bøddel er

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus